Najlepsza wędzona pierś z indyka

To pyszne wędzona pierś z indyka jest aromatyczny, delikatny i ma idealnie chrupiącą skórkę po paleniu. Uwielbiamy ten przepis na mniejsze Święto Dziękczynienia lub mniejszą grupę ludzi. Resztki robią się świetne sałatka z indyka oraz quesadille z indykatakże.

Masz większą grupę do wyżywienia? Mamy cały przepis na wędzonego indyka i pyszne przepis na pieczonego indyka a także inne łatwe Przepisy na Święto Dziękczynienia które są wykonane z całych i łatwych składników.

To jest plasterki wędzonego indyka na talerzu.

Pyszna wędzona pierś z indyka

Kiedy nie potrzebujesz tyle indyka, ile oferuje cały indyk, sięgnij po pierś z indyka! Ten przepis na wędzoną pierś z indyka z kością zapewnia aromatyczny i delikatny indyk za każdym razem.

Ta pierś z indyka jest solona, ​​nacierana pyszną suchą pastą i spryskana sokiem pomarańczowym i octem jabłkowym podczas wędzenia.

Dlaczego pokochasz palenie piersi z indyka!

Używanie piersi z indyka jest czasem łatwiejsze niż gotowanie całego indyka. Pierś z indyka zmieści się do dużego wiadra, do lodówki, a do wędzarni znacznie łatwiej niż całego ptaka.

Ta wędzona pierś z indyka to pyszne resztki wędzonego indyka.

Jest to łatwy przepis do wykonania i angażuje całą rodzinę.

Polecane składniki

Pierś indyka– ten przepis wymaga 4-6 funtów piersi z indyka z kością. Upewnij się, że znajdziesz indyka, który nie jest leczony. Niektóre indyki są gotowane w solance, a tego nie chcemy. Ten indyk powinien nakarmić od 6 do 8 osób, jeśli podajesz go z dodatkami.

Składniki solanki- zamierzasz ugryźć swojego ptaka w łatwej solance z indyka, która składa się z wody, soli, rozmarynu, tymianku, ziaren pieprzu, czosnku i cebuli.

Sprawdź inne nasze przepisy na solankę z indyka: Solanka z wędzonego indyka oraz Jak zamarynować indyka.

Przyprawa do indyka– nie pomijaj tej przyprawy, dodaje ona wiele smaku temu przepisowi. Ten przyprawa do indyka to najbardziej aromatyczna przyprawa, która tak dobrze pasuje do indyka i innego drobiu. To połączenie słodkiego + pikantnego. Proszę proszę zrób to!

aromatyczna przyprawa do indyka w misce

Spróbuj!

przyprawa do indyka

Porzuć kupioną w sklepie przyprawę do indyka i użyj najbardziej aromatycznej przyprawy do indyka, złożonej z 9 składników, które możesz wymówić. Ta przyprawa składa się z czosnku w proszku, brązowego cukru, soli koszernej i innych prostych przypraw.

dostać przepis

Sok pomarańczowy- sok pomarańczowy jest częścią spritzu, którym spryskasz indyka. Odrobina cukru sprawi, że ptak będzie wilgotny, a skórka chrupiąca.

Ocet jabłkowy- ocet jabłkowy jest również częścią spritzu. Odcina cukier i nadaje spritzowi dobrą równowagę.

Wędzony indyk na talerzu

Spróbuj!

Wędzony indyk

Ten przepis na wędzonego indyka jest wyjątkowo soczysty. Jest zalewany przez noc i doprawiany pysznym przyprawa do indyka. Może to zająć trochę czasu, ale jest tego warte.

Zdobądź przepis

Jak wędzić pierś z indyka

Indyka zalej solanką

Zdecydowanie zalecamy zamarynowanie indyka przed wędzeniem. Przygotuj solankę i zanurz w niej pierś z indyka po ochłodziło się. Nie chcesz wkładać indyka do ciepłej solanki.

Umieść solankę z indyka w lodówce i zalej indyka przez noc.

Przygotuj indyka po ugotowaniu

Wyjmij indyka z solanki i ostrożnie opłucz indyka pod zimną wodą. Wytrzyj indyka całkowicie do sucha przed dodaniem suchej pasty. Dopraw indyka suchym nacieraniem z indyka. Wmasuj suchą pastę w indyka dłońmi i dodaj białą cebulę do wnęki piersi indyka.

Jest to również czas na dodanie soku pomarańczowego i octu jabłkowego do butelki z rozpylaczem, aby spryskać indyka podczas gotowania.

Jeśli nie masz butelki z spritzem, możesz dodać sok pomarańczowy i ocet jabłkowy do miski, wymieszać i użyć pędzla do ciasta, aby ubić miksturę na indyka.

Wędzić Pierś z Indyka

Rozgrzej wędzarnię do 240ºF, a następnie umieść pierś z indyka w wędzarni na 2 1/2-3 godziny lub do momentu, gdy wewnętrzna temperatura indyka osiągnie 165ºF.

Jak długo palić pierś z indyka?

Wędzenie piersi z indyka o wadze 4-6 funtów zajmie około 2,5 do 4 godzin. Upewnij się, że gotujesz, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 165ºF.

Pozwól indykowi odpocząć przed jedzeniem

Wyjmij pierś z indyka z wędzarni i odstaw na 10-15 minut przed pokrojeniem.

Pierś z indyka na wędzarni.

Jaki jest najlepszy palacz?

Porozmawiajmy o palaczach. Jeśli masz palacza, którego kochasz, możesz pominąć tę sekcję. Wędziliśmy wiele różnych rodzajów mięsa na wielu różnych palaczach. Automatyczne grille lub wędzarnie na pelety, wędzarnie ręczne, a nawet zwykłe grille.

Naszym ulubionym palaczem jest Traeger elektryczny wędzarnia, ponieważ (podobnie jak powolna kuchenka) wymaga minimalnej pracy po ustawieniu Traegera. Ten wędzarnia wykorzystuje pelety zamiast zrębków drzewnych i automatycznie zasila wędzarnię, aby dostosować temperaturę

Zgadza się, nikt nie musi sam dodawać zrębków lub pelletu drzewnego, aby utrzymać wysoką temperaturę.

termometr do mięsa

Spróbuj!

Thermoworks Thermapen

Przysięgamy za pomocą termometru do mięsa podczas gotowania dowolnego kawałka mięsa. The Termapen to nasz podstawowy termometr do mięsa, który zawsze działa.

Kup Teraz

Niezbędnik palacza

Sprawdź wszystkie nasze ulubione produkty dla palaczy, w tym to, jakiej wędzarni używamy w kuchni Fit Foodie do testowania przepisów!

Najważniejsze wskazówki dotyczące palenia piersi z indyka

Pierś z indyka może być trudna do zdobycia poza okresem świątecznym. Zwykle można znaleźć pierś z indyka z kością u lokalnego rzeźnika lub w dziale mrożonek specjalistycznych sklepów spożywczych.

Sugerujemy przygotowanie całej receptury przyprawy do indyka i przechowywanie jej w chłodnym i ciemnym miejscu.

Niektórzy palacze mają ustawione temperatury, więc dla tego przepisu będzie działać gdziekolwiek pomiędzy 230-250ºF. Czas może się zmienić w zależności od temperatury, której możesz użyć.

Możesz użyć piersi z indyka bez kości, ale pamiętaj, aby dokładnie monitorować wewnętrzną temperaturę piersi z indyka, aby się nie rozgotowała.

Często zadawane pytania

Czy mogę używać zwykłego grilla do palenia?

Tak, możesz używać grilla gazowego lub grilla węglowego jako palacza. Wymaga trochę więcej pracy. Wszystko, co musisz zrobić, to kupić jeden z nich pudełka do wędzarni na zrębki a następnie dodawać zrębki drzewne przez cały proces wędzenia, aby utrzymać odpowiednią temperaturę.

Jakiego rodzaju pelletu używam?

Możesz użyć dowolnego pelletu! Do tego przepisu użyliśmy oryginalnych pelletów Traeger. Możesz użyć orzecha hikorowego, wiśniowego lub dowolnego innego smaku pelletu, jaki chcesz.

Po co solić indyka przed wędzeniem?

Przysięgamy na mokrą solankę do naszej piersi z indyka przed wędzeniem, ponieważ nie tylko dodaje tony smaku, ale także pomaga indykowi zachować wilgoć podczas procesu wędzenia.

Jak długo marynować indyka przed wędzeniem?

Zalecamy marynowanie indyka przez co najmniej 12 godzin lub całą noc. Możesz więc zrobić to poprzedniej nocy, aby rano było gotowe do palenia!

Wędzona pierś z indyka pokrojona na talerzu.

Magazynowanie

Przechowuj resztki indyka w hermetycznym pojemniku w lodówce do 7 dni.

Czy mogę zamrozić wędzoną pierś z indyka?

Tak, możesz zamrozić resztki indyka na zupy, sałatki lub inne przepisy. Pozwól indykowi całkowicie ostygnąć, a następnie umieść go w torebce nadającej się do zamrażania i zamrażaj do 3 miesięcy.

aromatyczna przyprawa do indyka w misce

Spróbuj!

przyprawa do indyka

Porzuć kupioną w sklepie przyprawę do indyka i użyj najbardziej aromatycznej przyprawy do indyka, złożonej z 9 składników, które możesz wymówić. Ta przyprawa składa się z czosnku w proszku, brązowego cukru, soli koszernej i innych prostych przypraw.

dostać przepis

Plasterki indyka platerowane puree ziemniaczanym i sosem żurawinowym.

Fotografia: zdjęcia zrobione w tym poście są autorstwa Ashley McGlaughlin z The Edible Perspective.



Artykuł przetłumaczony automatycznie…

Similar Posts