CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 minut: CZAS GOTOWANIA: 15 minut | PORCJI: 4
Składniki
- 2 łyżki ghee lub oleju kokosowego
- 2 małe lub 1 duża papryka, dowolnego koloru, drobno posiekana
- ½ cebuli, drobno posiekanej
- 2 pomidory Roma, pozbawione pestek i drobno posiekane
- 8 jajek
- 2 łyżki kolendry, grubo posiekanej
- 1 łyżeczka celtyckiej różowej soli himalajskiej
- ⅛ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- Szczypta cayenne
- ⅛ łyżeczki mielonego kminku (opcjonalnie)
- Szczypta czosnku w proszku (opcjonalnie)
Instrukcje
Rozpuść ghee lub olej na patelni na średnim ogniu. Dodaj paprykę i cebulę i gotuj przez 4-5 minut lub do momentu, aż warzywa zmiękną. Dodaj pomidory i podgrzewaj przez około 2 minuty.W średniej misce ubij jajka, kolendrę, sól, czarny pieprz, cayenne, kminek i proszek czosnkowy (jeśli używasz). Zalej warzywa na patelni. Mieszaj szpatułką, aż jajka będą gotowe.
UWAGA: Ciasto można przygotować wcześniej i schłodzić.
Artykuł przetłumaczony automatycznie…